Wonen op een voormalig boerenerf
Aan een slingerend dijkweggetje langs een riviertje ligt dit boerderij erf. Tegenwoordig heeft het een woonfunctie, de opdrachtgevers bewonen sinds kort de voormalige stal en wagenschuur.

Achterstallig onderhoud
De inrichting van het bijbehorend erf is niet goed leesbaar, de beplanting is lange tijd niet onderhouden. Er groeit van alles door elkaar en het zicht op het omliggend landschap is dicht gegroeid. Op de plek van een voormalige tennisbaan wordt een zwembad aangelegd.
De bewoners hebben behoefte aan een samenhangend plan voor de toekomstige inrichting van het erf. Een verzorgd erf met een landelijk, los en informeel karakter is de gewenste uitstraling. De uitvoering van dit plan willen ze stap voor stap aanpakken.

Erfinrichtingsplan
De nieuwe inrichting is conceptmatig en geeft het erf een heldere structuur. De indeling bestaat uit verschillende ruimtes, ieder met een eigen beleving. En zonder de samenhang van het geheel te verliezen.
Een deel van de beplanting wordt verwijderd om doorzichten te versterken. Zo wordt ook zicht op het omliggend landschap weer mogelijk. Plaatselijk wordt beplanting juist toegevoegd om meer beslotenheid te creëren en duidelijk te maken dat het hier een andere ruimte betreft. 

Om de bestaande beplanting meer lucht te geven wordt er zorgvuldig en selectief gedund. Zo kunnen de bomen en heesters die blijven zich beter ontwikkelen. Nieuwe beplanting in bos en bosrand bestaat uit streekeigen soorten, passend bij het landschap.

Ook het tuingedeelte, dichter bij huis, is in concept weer gegeven. Hier worden de zitjes verfraaid met sierbeplanting en een pluktuin. Vanaf beide terrassen is zicht op het de omliggende weides en akkers.