In deze comfortabele terrassentuin worden rechte lijnen verzacht met weelderige beplanting en een afwisseling in oude, nieuwe en robuuste materialen.

De tuin voldeed na 20 jaar niet meer aan de wensen van de opdrachtgever. De bestaande vijver werd de basis voor een speelse terassentuin met meer comfort en minder onderhoud.

De hobbelige halfverharding rond de vijver is vervangen door meerdere goed begaanbare paden, ook voor minder validen. In combinatie met verspringende verhoogde plantvakken en een verhoogd vlonderterras wordt de ruimte verrassender en spannender. Daarnaast zorgen de robuuste dubbele pergola en enkele boompjes voor doorbreking van de lengte van de tuin. Met weelderige siergrassen, bloeiende vaste planten, groenblijvende heesters en een afwisseling in materialen worden de strakke rechte lijnen verzacht. Vanuit de woning en vanaf de terrassen is de waterspiegel van de vijver goed beleefbaar.

Een stevige structuur van groenblijvende heesters, leibomen en klimop in combinatie met siergrassen geven de tuin ook in de winter een aansprekend beeld.
Er is veel aandacht besteed aan een goede waterberging, te veel neerslag wordt via drainagebuizen richting drie grindkoffers achter in de tuin geleid.

Voor deze tuin heeft Bos, erf & landschap een tuinontwerp met beplantingsplan gemaakt. De aanleg van de beplanting is in samenwerking met de hovenier, Beemster Groenvoorziening, aangelegd. Goede afstemming tussen opdrachtgever, hovenier en ontwerper hebben een aantrekkelijke tuin met harmonie en rust opgeleverd!

Foto’s mei en september 2016


Het eerste schetsontwerp


Foto’s van het aanleg traject, september-oktober 2015