Voor de appartementen in een voormalig schoolgebouw is het schoolplein opgeknipt in meerdere stadstuintjes. De uitdaging was om in de beperkte ruimte zo veel mogelijk groen te creëren. De bewoners wilden vanuit hun hoger gelegen woning uitkijken op een mooie tuin composite. Bovendien wensten ze een praktische indeling.

Voor een uitgebalanceerde inrichting is zorgvuldig gekeken naar de wisselwerking met het monumentale gebouw, met het uitzicht vanuit de woningen en vanaf de openbare weg.
Met een transparante stalen pergola is voor de bewoners een subtiele beslotenheid gecreëerd. Ook de verhoogde plantenbak draagt bij aan de privacy, zonder het aanzicht van het gebouw te verstoren.
Het patroon van stoere betonplaten in verschillende afmetingen verdeelt de tuin in terras, pad en plantvakken. Tussen de elementen is ruimte voor kruipende planten en regenwater kan zo goed in de bodem zijgen. Met weelderige beplanting wordt de architectonische indeling verzacht.

In juni 2018 is de tuin aangelegd i.s.m. Beemster Groenvoorziening.


Aanzicht en beplantingsplan