oog voor groen en harmonie


 

Motivatie en inspiratie uit het landschap zelf

Als ik buiten ben laat ik me graag inspireren en verassen door wat ik om me heen zie. Kleuren, silhouetten, vormen, overgangen en contrasten in het landschap verruimen mijn beleving en ideeën. Met deze aandachtige blik werp ik ook nieuw licht op uw tuin of landschap. Samen kijken we met andere ogen naar de plek die u zo goed kent.
Ik werk graag met inheemse soorten met een landschappelijke uitstraling, maar ook met kleurrijke sierbeplanting en combinaties hiervan. Door te spelen met contrasten en harmonie krijgt een plek een eigen identiteit en beleving.
Juist de variatie in de omstandigheden maakt het ontwerpen tot een aantrekkelijke ambacht. Iedere plek verdient zijn eigen benadering.

Liefde voor beplanting, graag buiten zijn en opgroeien op Terschelling vormen de basis voor Bos, erf & landschap

Al fietsend, wandelend en schaatsend* door het landschap ontdekte ik dat ik van deze mooie groene wereld mijn vak wilde maken. De keuze voor mijn 2e studie was snel gemaakt: Tuin- en landschapsinrichting aan de Hogeschool van Hall Larenstein te Velp. Uitgerust met kennis en kunde uit diverse banen in de grafische vormgeving en in de welzijnssector heb ik in 2010 de opleiding tot landschapsontwerper afgerond. Tot eind 2013 werkte ik bij Agroplan aan de inrichting van het (agrarisch) buitengebied en aan diverse ontwerp vraagstukken.
In januari 2014 is Bos, erf & landschap opgericht vanuit de behoefte zelfstandig als tuin- en landschapsontwerper te werken aan gevarieerde projecten. Daarnaast werk ik regelmatig samen met mensen uit het vakgebied.

In de bos&bongers buitenblog kunt u ook lezen wat mij en blogcollega Inge Bongers zoals bezighoud.

(*in de winter kan natuurijs vertraging opleveren in de werkzaamheden van Bos, erf & landschap)