Tuin met verhoogde plantvakken

Vooral de zijtuin aan weerszijden en de achtertuin zijn helemaal omgevormd, de voortuin is alleen opgefrist. Hier zijn enkele bestaande planten in de borders rondom het grasveld vervangen voor meer variatie en aansluiting op de rest van de tuin.

Via stromende klinkerpaden wordt je langs verschillende plantvakken en terrassen door de tuin geleid. Alle overgebleven ruimtes zijn ingevuld met weelderige beplanting. Voor de achtertuin is gekozen voor verhoogde plantvakken, tussen de gemetselde muurtjes zijn hier twee intieme zitjes ontstaan. Ook de pergola is helemaal op maat gemaakt, bevestigd tussen de tuinkamer en de muurtjes. Het zwevende bankje van Accoya hout maakt het helemaal af. Wanneer de klimplanten en de leifruitbomen langs de erfgrenzen groot zijn zal het hier helemaal een groene oase zijn.

Er wordt geparkeerd in de tuin, maar dit is middels een haag van wintergroen olijfwilgen, een hekje en plantenborders weinig beleefbaar vanuit de woning. De tegels hebben lijnvormige uitsparingen waar gras in groeit, zo kan water infiltreren en ziet het er groener uit.

In deze tuin is veel te zien, toch is er samenhang gecreëerd met herhaling van materialen,  vormen en beplanting.

Heemstede

Particuliere opdrachtgever