Ria Bos

tuinen en landschappen met toekomst

oog voor groen en harmonie

Als tuin- en landschapsontwerper zet ik mij in voor een gezonde en groene buitenruimte, leefbaar voor mens en dier. Ik heb ruim 10 jaar ervaring met de inrichting van het (agrarisch) buitengebied, tuinontwerpen en beplantingsplannen. Mijn ontwerpen kenmerken zich door een uitgebalanceerde indeling met veel ruimte voor groen.

inspiratie uit het landschap zelf

Altijd om me heen kijkend laat ik me verrassen door wat ik tegenkom. Mijn drijfveer en inspiratie haal ik uit het landschap zelf. Het is niet voor niets dat ik me graag fietsend, wandelend en schaatsend door het landschap beweeg.
Kleuren, silhouetten, vormen, overgangen en contrasten vormen een bron van ideeën. Dat gebeurt zowel in de natuur als in stedelijke omgevingen.
Met deze aandachtige blik werp ik ook nieuw licht op uw tuin of landschap. Samen kijken we met andere ogen naar de plek die u zo goed kent.
Ik hou van de variatie in het ontwerpvak. Iedere plek verdient zijn eigen benadering en identiteit. Daarbij speel ik graag met contrasten, enerzijds zinnenprikkelend, anderzijds in harmonie.

klimaatbestendig en toekomstbestendig

Met het veranderende klimaat veranderen ook de omstandigheden in tuinen en landschappen. Door aandacht te besteden aan de waterhuishouding, de bodem en de biodiversiteit streef ik ernaar tuinen en landschappen met toekomst te maken.

 
ervaring

Opgroeien op Terschelling, genieten van buiten zijn en liefde voor beplanting maakte dat ik in 2006 besloot me met een groene wereld bezig te houden. Na jaren ervaring in de grafische vormgeving en in de welzijnssector heb ik me in 2010 tot landschapsontwerper omgeschoold.
Tot eind 2013 werkte ik bij Agroplan aan de inrichting van het (agrarisch) buitengebied. De focus lag hier op landschappelijke inpassing, erfinrichting, functieverandering, natuurontwikkeling en Natuurschoonwet landgoederen.
In 2014 is Bos, erf & landschap opgericht vanuit de behoefte zelfstandig te werken aan gevarieerde projecten. Daarnaast werk ik regelmatig samen met mensen uit het vakgebied.
In de bos&bongers buitenblog is te lezen wat mij en blogcollega Inge Bongers zoals bezighoud.

Ria Bos

Ria Bos

Tuin- en landschapsontwerper

opleiding

Landschapsarchitectuur – Tuin- en landschapsinrichting – Hogeschool van Hall Larenstein Velp 2006 – 2010

Lerarenopleiding Handvaardigheid –
Noordelijke Hogeschool Leeuwarden
1991-1996

kijk ook eens op de buitenblog van Ria Bos en Inge Bongers:

bos&bongers buitenblog
Share This