oog voor groen en harmonie


 

Als tuin- en landschapsontwerper zet ik mij in voor een gezonde en groene buitenruimte, leefbaar voor mens en dier. Ik heb ruim 10 jaar ervaring met de inrichting van het (agrarisch) buitengebied, tuinontwerpen en beplantingsplannen. Mijn ontwerpen kenmerken zich door een uitgebalanceerde indeling met veel ruimte voor groen.

inspiratie uit het landschap zelf

Altijd om me heen kijkend laat ik me verrassen door wat ik tegenkom. Mijn drijfveer en inspiratie haal ik uit het landschap zelf. Het is niet voor niets dat ik me graag fietsend, wandelend en schaatsend door het landschap beweeg.
Kleuren, silhouetten, vormen, overgangen en contrasten vormen een bron aan ideeën. Dat gebeurt zowel in de natuur als in stedelijke omgevingen.
Met deze aandachtige blik werp ik ook nieuw licht op uw tuin of landschap. Samen kijken we met andere ogen naar de plek die u zo goed kent.
Ik hou van de variatie in het ontwerpvak. Iedere plek verdient zijn eigen benadering en identiteit. Daarbij speel ik graag met contrasten en harmonie, enerzijds zinnenprikkelend, anderzijds in harmonie.

klimaatbestendig en toekomstbestendig

Met het veranderende klimaat veranderen ook de omstandigheden in tuinen en landschappen. Door aandacht te besteden aan de waterhuishouding, de bodem en de biodiversiteit streef ik ernaar tuinen en landschappen met toekomst te maken.

ervaring en opleiding

Opgroeien op Terschelling, genieten van buiten zijn en liefde voor beplanting maakte dat ik in 2006 besloot me met een groene wereld bezig te houden. Uitgerust met kennis en kunde uit banen in de grafische vormgeving en de welzijnssector heb ik me in 2010 tot landschapsontwerper omgeschoold.
Tot eind 2013 werkte ik bij Agroplan aan de inrichting van het (agrarisch) buitengebied. De focus lag hier op landschappelijke inpassing, erfinrichting, functieverandering, natuurontwikkeling en Natuurschoonwet landgoederen.
In januari 2014 is Bos, erf & landschap opgericht vanuit de behoefte zelfstandig te werken aan gevarieerde projecten. Daarnaast werk ik regelmatig samen met mensen uit het vakgebied.
In de bos&bongers buitenblog kunt u ook lezen wat mij en blogcollega Inge Bongers zoals bezighoud.

Opleidingen:

Landschapsarchitectuur, Tuin- en landschapsinrichting, Hogeschool van Hall Larenstein te Velp, 2006-2010
Lerarenopleiding Handvaardigheid, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden 1991-1996