tuinontwerp


een plek waar het goed toeven is

 

Welke tuin past bij u?

Een tuin waar u blij van wordt heeft de sfeer en de uitstraling die bij u past.
Ontspannen, tuinieren, spelen, verrast worden, wegdromen, samenzijn, allemaal mogelijke bezigheden in uw tuin.
De tuin is in balans als de indeling klopt met u, met de context en met het gebruik. Voor het maken van uw gedroomde tuin is geen panklaar recept. Ik luister graag naar uw tuinverhaal en vorm dit om naar een mooi en functioneel tuinontwerp.
In de tuinen van Bos, erf & landschap is veel ruimte voor gezond groen. Iedere plek verdient een eigen benadering. Dat is de basis voor een tuin die u jarenlang bij u past.

Werkwijze

Wilt u een onderhoudsarme tuin of juist een tuin waarin u naar hartenlust kunt tuinieren? Past een natuurlijke, weelderige, strakke, formele of juist landschappelijke tuin bij u? Wie gebruiken de tuin? Een greep uit de vragen die ik u stel in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In een offerte omschrijf ik de uitgangspunten die we samen doorgenomen hebben. In veel gevallen stel ik een ontwerpproces van drie stappen voor: een schetsontwerp (SO), een definitieve ontwerp (DO) en een beplantingsplan. Desgewenst kunnen dit meer of minder stappen worden.

Een uniek tuinontwerp

Bos, erf & landschap ontwerpt tuinen in samenhang met de omgeving en met uw wensen. Zo krijgt u geen standaard recept maar een uniek ontworpen tuin. Een plek waar het voor u ‘goed toeven’ is.

Tuinaanleg

Ook de aanleg kan Bos, erf & landschap voor u organiseren en begeleiden. Ik werk samen met hoveniers en aannemers die het ontwerp goed vertalen naar de tuin die we voor ogen hebben. Hiervoor kunt u een offerte opvragen als het ontwerp akkoord is. Zo komt u niet voor verassingen te staan. Vaak steek ik zelf ook de handen uit de mouwen door de beplanting aan te leggen. Zo ben ik bij het aanlegproces betrokken en kan ik hier flexibel op inspelen.

Tuinonderhoud

Als u een mooie tuin heeft aangelegd wilt u ook dat deze mooi blijft. Goed onderhoud is daarbij van groot belang. In het kennismakingsgesprek bespreken we of u veel of weinig tijd aan het onderhoud wilt besteden. U kunt er ook voor kiezen het onderhoud uit te besteden. Kleine onderhoudsbeurten kan ik zelf voor u verzorgen of ik kan u doorverwijzen naar een geschikte hovenier.

Wat kost het?

Natuurlijk wilt u graag weten wat een tuinontwerp en tuinaanleg kost. Vaak worden de kosten voor een nieuwe tuin onderschat, dus helderheid is gewenst, ook over uw budget. Een goed ontworpen en aangelegde tuin kost geld, maar u heeft er dan ook jarenlang plezier van. Voor een maatwerk tuinontwerp zijn geen standaard prijzen, hiervoor maak ik graag een offerte toegespitst op uw tuin en uw wensen. Voor de tuinaanleg gelden richtprijzen. Voor de aanlegkosten van uw tuin wordt een offerte opgesteld op basis van het definitief ontwerp.