Tuinontwerp

tuinen en landschappen met toekomst

een plek waar het goed toeven is

welke tuin past bij u?

Wilt u een tuin waar u elke dag van geniet, in elk seizoen? De tuin waar u blij van wordt heeft de sfeer en uitstraling die bij u past. In een tuinontwerp zoeken we samen naar een vormgeving die klopt met u, met het gebruik en met de context. Ik vertaal uw wensen naar een harmonieus en aantrekkelijk tuinontwerp. De tuinontwerpen van Bos, erf & landschap hebben een uitgebalanceerde indeling en een ongedwongen karakter. Er is veel ruimte voor groen. Met de juiste plant op de juiste plek.

een uniek tuinontwerp

Het maken van uw gedroomde tuin is maatwerk. Ik ontwerp tuinen in samenhang met de omgeving en met uw wensen. Zo krijgt u geen standaard recept maar een uniek ontworpen tuin. Van een goed doordacht ontwerp zult u jarenlang plezier hebben.

klimaatbestendig

Heeft u wel eens nagedacht over de waterhuishouding in de tuin? Of over de biodiversiteit? Graag bespreek ik de mogelijkheden om uw tuin watervriendelijk en natuurvriendelijk in te richten.

werkwijze

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek maak ik een eerste inventarisatie van uw wensen en de mogelijkheden van de tuin. In een offerte worden deze uitgangspunten samengevat en wordt een plan van aanpak voorgesteld. Veelal bestaat het  ontwerpproces uit de volgende stappen:

  • startgesprek en inventarisatie/analyse
  • schetsontwerp (SO)
  • definitieve ontwerp (DO)
  • beplantingsplan
tuinaanleg

De aanleg kan Bos, erf & landschap voor u organiseren en begeleiden. Ik werk samen met hoveniers die het ontwerp goed vertalen naar de tuin die we voor ogen hebben. Hiervoor kunt u een offerte opvragen als het ontwerp akkoord is. Zo komt u niet voor verassingen te staan. Vaak steek ik zelf ook de handen uit de mouwen door de beplanting aan te leggen. Zo ben ik bij het aanlegproces betrokken en kan ik hier flexibel op inspelen.

tuinonderhoud

Als u een mooie tuin heeft wilt u ook dat deze mooi blijft. Goed onderhoud is daarbij van groot belang. U kunt er ook voor kiezen het onderhoud (deels) uit te besteden aan een hovenier.

wat kost het?

Voor een maatwerk tuinontwerp maak ik een offerte toegespitst op uw tuin en uw wensen. Voor de aanlegkosten van uw tuin stelt de hovenier een offerte op op basis van het definitief ontwerp.

voorwaarden

Op alle werkzaamheden, diensten en producten van Bos, erf & landschap de DNR 2011 van toepassing.

Share This