Groene terrassentuin

Organische vormen

De tuin is gelegen tussen de bomen in de binnenduinrand. Om het hoogteverschil tussen de woning en tuin te overbruggen zijn terrassen als plantvakken rond het terras gelegd. Deze rondingen geven de tuin en de woning een vriendelijk karakter. Dit effect wordt nog versterkt door de organisch gevormde paden, uitgevoerd in perzikpitten. Een restproduct met een natuurlijke uitstraling wat mooi aansluit op het rieten dak, een natuurproduct.

Duingrond beplanting

De beplanting is afgestemd op de zandige droge bodem van de tuin. Rond het het terras met veel variatie en kleur, aan de randen meer ingetogen. Ook is er ruimte gemaakt voor een kleine moestuin in een van de ‘plantterrassen’. Omdat de tuin omringd is door prachtige bomen, met name eiken, heeft de tuin zelf geen boom nodig. Enkele heesters geven hoogte aan de tuin.

Aerdenhout

Particuliere opdrachtgever

Ria heeft in onze eerste gesprekken goed geluisterd naar onze wensen en wat we mooi vinden en ze heeft dat met een eigen invulling op een zeer geslaagde manier hebt toegepast.
De tuin past goed in de omgeving, gaat mooi over in het bos en is met de zachte lijnen en hoogteverschillen een mooie tegenhanger van het huis met alle strakke lijnen. We zijn erg tevreden met het resultaat (en de buren ook 🙂)