Gravel duintuin

Duinsfeer

Deze nieuwbouwtuin is helemaal nieuw opgebouwd, met als inspiratie het aangrenzende duingebied. Belangrijke basis voor een duinsfeer is de structuur van gravel paden, terras en plantvakken. Hier uitgevoerd in Achterhoeks padvast met een dun laagje schelpen eroverheen. Bijna de hele tuin is waterdoorlatend, dit draagt bij aan een goede waterhuishouding. Kleine hoogteverschillen refereren eveneens aan de duinen.
Een deel van de beplanting staat in een dun laagje padvast, dit geeft een natuurlijke en losse uitstraling. Er is gewerkt met planten die goed met droogte om kunnen gaan en soorten die passen bij de kust.

Pergola verbinding

De zijtuin en de achtertuin zijn met elkaar verbonden door een royale pergolaconstructie van staal. De pergola oogt als een carport en zal begroeid worden met klimplanten.

Zitjes

Zitjes zijn verdeeld over de tuin. Aan de voorzijde en achterzijde staan robuuste bankjes van eikenhout op stoere grote betonplaten. Het ronde ‘gravelterras’ is voor een deel omkaderd door gecurvde betonnen banken. De boom zal in de toekomst schaduw geven aan het zitje. Ook is er nog ruimte voor een eettafel. Vanaf dit terras is zicht op een minivijver, die langzaam wegloop in de halfverharing.

Katwijk

Particuliere opdrachtgever

Ria heeft een prachtig ontwerp gemaakt voor onze tuin. Zij luisterde goed naar onze wensen en heeft dit vertaald naar een echte duintuin met glooiingen, duinplanten en bomen die veel voorkomen in deze omgeving. De samenwerking met Ria verliep erg prettig. Wij bevelen haar van harte aan!