Duintuin met duinzicht

Duinzicht

Vanuit de tuin en de woning hebben de bewoners een prachtig uitzicht op de waterleidingduinen. Het tuinontwerp sluit helemaal aan op deze natuurlijke duinomgeving en van het uitzicht kan het gezin maximaal genieten.

Informele duinsfeer

De paden, parkeerplaats en zitjes zijn allemaal uitgevoerd in schelpen waardoor deze tuin een ongedwongen duinsfeer krijgt. Ook de organische lijnen en vormen geven de tuin een informele uitstraling. De plantvakken zijn zo getekend dat er vanuit het huis overal groen te zien is. De vloeiende lijnen en veel ruimte voor beplanting vormen een zachte tegenhanger voor de moderne strakke aanbouw van het huis.
Er zijn droogtetolerante planten gekozen die goed passen bij de kustomstandigheden.

Erfgrenzen

De voorzijde van de tuin wordt begrensd door de bestaande ligusterhaag, aangevuld met nieuwe aanplant. De zij en achtertuin hebben veel privacy met haagschermen van <em>Elaeagnus ebbingei</em>. Deze grijsgroene en wintergroene past goed bij het kustklimaat.

Via een robuuste poort, bekleed met bamboehout, kan de auto de oprit en de garage bereiken.
Dit bamboehout komt ook terug in het toegangshek in de voortuin, in de schutting en in de afscherming van containers. Daarnaast is het rond gevormde terras eveneens uitgevoerd in dit hout

Uitwerking

De tuinaanleg is in mei 2022 afgerond, in samenwerking met Beemster Groenvoorziening.

Zandvoort

Particuliere opdrachtgever

“Al jaren worstelden wij met de vraag, hoe ontwerpen we nu een mooie tuin. Zeker na de verbouwing vonden wij dit nog lastiger. Een hoogteverschil, de condities van de zee die niet altijd meewerken en het terras dat niet te klein mocht zijn. Hoe nu verder?

Toen wij verderop een prachtige nieuwe tuin zagen, en erachter kwamen dat Ria Bos deze ontworpen had, wisten wij het meteen, dit is onze oplossing. Ria kwam bij ons lang en inventariseerde onze wensen. Al snel kwam ze met een prachtig ontwerp, waar wij haar haast volledig de vrije hand in gaven. Het tuinbedrijf voor de realisatie welke Ria adviseerde was een schot in de roos. Wat ons daar erg opviel was grote mate van vakmanschap, alles is goed gemaakt, niks zit scheef, echt fantastisch.

Verder begeleide Ria het traject van voor tot achter, gezien onze volle agenda’s was dit erg fijn. Dus voor iedereen die echt een mooie tuin wil en bereid is hier voor te gaan is Bos, erf & landschap een echt goede aanrader