Duinzicht

Vanuit de tuin en de woning hebben de bewoners een prachtig uitzicht op de waterleidingduinen. Het tuinontwerp sluit helemaal aan op deze natuurlijke duinomgeving en van het uitzicht zal het gezin straks maximaal genieten.

Informele duinsfeer 

De paden, parkeerplaats en zitjes worden allemaal uitgevoerd in schelpen waardoor deze tuin een ongedwongen duinsfeer krijgt. Ook de organische lijnen en vormen geven de tuin een informele uitstraling. De plantvakken zijn zo getekend dat er vanuit het huis overal groen te zien is. De vloeiende lijnen en veel ruimte voor beplanting vormen een zachte tegenhanger voor de moderne strakke aanbouw van het huis.

Erfgrenzen

Aan de voorzijde vormt een ‘tuunwal’ de groene erfgrens. Er kan nog ruim overheen gekeken worden richting de duinen. Een tuunwal bestaat uit opeengestapelde graszoden, waar grassen en kruiden op gaan groeien. De zijkant en achterkant van de tuin krijgen een wintergroene haag van olijfwilg, hier is meer privacy gewenst.

Uitwerking

Dit concept ontwerp wordt nog uitgewerkt naar een definitief ontwerp met beplantingsplan. In de loop van 2021 zal de tuin aangelegd worden.