De 7e editie van het jaarlijkse Tuinenfestival in Appeltern heeft als thema ‘Tuin der Lusten’. Landschapsarchitect Lara de Graaf heeft één van de tien festvaltuinen voor 2016 ontworpen, Lust2. Bos, erf & landschap mocht het beplantingsplan maken voor deze bijzondere tuin.

Lara belicht in haar tuin hoe lust om kan slaan naar overdaad en de negatieve gevolgen daarvan, we willen steeds meer, meer, meer….. Een donker en dor afval landschap met nauwelijks een plant kan het resultaat zijn. Maar, er is hoop! Tussen de stenen en afvalzakken door groeit toch weer nieuw leven. Wanneer de natuur dit overleeft eindigt dit in de werkelijke Tuin der Lusten, een tuin met weelderige beplanting en een plek voor bezinning en reflectie.

Met een doordacht beplantingsplan zal de overgang van donker afval naar nieuw leven en ten slotte een nieuw weelderig paradijs belichaamd worden. Van donker en dor naar fris, fleurig en weelderig, een inspirerend thema!

Naast het beplantingsplan heb ik ook mee geholpen bij de aanleg & aanplant. De tuin is op 30 april opgeleverd en de officiële feestelijke opening was op 4 juni 2016. De tuin was twee tuinseizoenen te zien in Appeltern en heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een nieuwe festival tuin.

De festivaltuin op de opening van 4 juni en op 1 augustus 2016


De tuin in wording, april 2016


Impressie ontwerp en beplantingsplan