Beplantingsplan Festivaltuin Lust(2)

De 7e editie van het jaarlijkse Tuinenfestival in Appeltern heeft als thema ‘Tuin der Lusten’. Landschapsarchitect Lara de Graaf heeft één van de tien festvaltuinen voor 2016 ontworpen, Lust2. Bos, erf & landschap mocht het beplantingsplan maken voor deze bijzondere tuin.

Overdaad en hoop
Lara belicht in haar tuin hoe lust om kan slaan naar overdaad en de negatieve gevolgen daarvan, we willen steeds meer, meer, meer….. Een donker en dor afvallandschap met nauwelijks een plant kan het resultaat zijn. Maar, er is hoop! Tussen de stenen en afvalzakken door groeit toch weer nieuw leven. Wanneer de natuur dit overleeft eindigt dit in de werkelijke Tuin der Lusten, een tuin met weelderige beplanting en een plek voor bezinning en reflectie.

Beplantingsplan
Met een doordacht beplantingsplan zal de overgang van donker afval naar nieuw leven en ten slotte een nieuw weelderig paradijs belichaamd worden. Van donker en dor naar fris, fleurig en weelderig, een inspirerend thema!

Naast het beplantingsplan heb ik ook meegeholpen bij de aanleg en aanplant. De tuin is op 30 april opgeleverd en de officiële feestelijke opening was op 4 juni 2016. De tuin is twee tuinseizoenen te zien geweest in Appeltern en heeft daarna plaatsgemaakt voor een nieuwe festival tuin.

Lust2 in de media
Lees hier artikelen over festivaltuin Lust2 in het het tijdschrift Tuin en landschap Artikel Lust(2) TenL_30-06-2016 en in het tuinjournaal van De Nederlandse tuinenstichting Artikel Lara TJ_2-012_015

Appeltern
Lara de Graaf, LDG landscape