Vaste planten in de openbare ruimte: lust of last?

Geschreven door Ria Bos

22 december 2014

Ze zijn duur, vatbaar voor ziekten en ze vereisen grondig onderhoud – rond vaste planten in het openbaar hangen veel misvattingen en vooroordelen.

Gemeente Enschede is tevaste plantenvreden over de toepassing van vaste planten in plaatst van de gebruikelijke heesters in een woonwijk. Vaak wordt gedacht dat deze planten duur, vatbaar voor ziekten en onderhoudsintensief zijn, maar steeds meer proeven laten zien dat dit niet het geval hoeft te zijn. Met de juiste samenstelling bieden vaste planten maanden lang veel sierwaarde en ze zijn niet duurder in onderhoud dan heesters, aldus het artikel hierover in de Vitale Groene Stad van 16 december 2014.

In de ontwerpen van Bos, erf & landschap spelen gezonde sterke planten met een lange bloeitijd een grote rol. Vaste planten kunnen ook in de winter veel sierwaarde hebben en zijn prachtig te combineren met siergrassen en (groenblijvende) heesters. Zorgvuldig samengestelde beplantingsplannen zorgen voor een jaarrond beleving en vragen weinig onderhoud. Durf daarom te kiezen voor kleur, variatie en verassende combinaties!

Andere berichten
Share This