44% Nederlandse tuinen (half)vol met tegels

Geschreven door Ria Bos

5 november 2015

Van de Nederlandse tuinen ligt 44% voor minstens de helft vol met tegels. Dat kan tot grote problemen met wateroverlast leiden, zeker nu er meer regen valt door klimaatverandering. Nederlands eerste Watergezant Henk Ovink roept mensen daarom op om hun tuin meer ‘regenproof’ te maken, door te kiezen voor gras of planten in plaats van tegels. “Als elk gezin zijn tuin zou aanpakken, zou dat een enorme impact hebben”, aldus Ovink.

Bijna in het hele land is nu en dan sprake van wateroverlast na zware regenval, blijkt uit onderzoek van Rioned uit 2014. In dat jaar waren er ruim 8000 gevallen van ernstige overlast, zoals ondergelopen kelders, hinder voor het verkeer of opdrijvende putdeksels. Slechts in 19 gemeenten werd geen enkel incident van wateroverlast gemeld.

“De komende jaren zullen extremen in het weer steeds vaker voorkomen”, zegt weervrouw Helga van Leur. “Door de klimaatverandering krijgen we vaker uitschieters in regenhoeveelheden. Daarnaast is de hoeveelheid regen over het jaar ook toegenomen, van gemiddeld 700 millimeter per jaar rond 1900 naar 833 millimeter nu.”

bron: RTL Nieuws, 01/11/15

Met een groene tuin, een groen dak, een regenton en eventueel infiltratiekoffers zorgt u voor de broodnodige waterberging in uw tuin. Dit kunt u zelf oplossen of het verwerken in een mooi nieuw ontwerp voor uw tuin! Tegels er uit, water er in!

Andere berichten
Nieuwe werkplek

Nieuwe werkplek

Per heden heeft Bos, erf & landschap een prachtige nieuwe werkplek in Broedplaats Bogota in Halfweg.

Share This