Operatie Steenbreek start in Haarlem

Geschreven door Ria Bos

15 januari 2016

Operatie SteeOperatie Steenbreeknbreek is een landelijke campagne om mensen te stimuleren en te inspireren om hun tuinen groener in te richten.

De campagne is in Nederland sinds een jaar gestart in diverse steden. De bedoeling van de operatie is: minder tegels en stenen in je tuin en meer groen. In Haarlem wordt Operatie Steenbreek uitgevoerd door Platform Haarlem Groener in samenwerking met de gemeente.

‘De afgelopen jaren is het een trend geworden om tuinen steeds verder te verstenen. Deze verstening heeft diverse negatieve gevolgen voor onder andere het milieu en klimaat, de gezondheid en biodiversiteit. Tijdens de campagne willen we laten zien wat de voordelen zijn van een groenere tuin, hoe je deze aan kan leggen en onderhouden. Het komende jaar gaan diverse acties plaats vinden in Haarlem waarbij we bewoners gaan enthousiasmeren om hun tuinen te vergroenen.’

Lees hier meer over Operatie Steenbreek Haarlem

 

Andere berichten
Nieuwe werkplek

Nieuwe werkplek

Per heden heeft Bos, erf & landschap een prachtige nieuwe werkplek in Broedplaats Bogota in Halfweg.

Share This