Klassieke tuin zorgvilla ‘De Meerlhorst’

Aan de prachtige van Merlenlaan ligt deze klassieke zorgvilla voor bewoners op leeftijd. Zij kunnen vanuit ‘de Meerlhorst’ genieten van een groene oase, een rijk beplante tuin met een klassieke uitstraling. De beleving van de seizoenen wordt versterkt met de bloei van herkenbare planten. Overzicht en rust gaan hand in hand met afwisseling en variatie.
‘De Meerlhorst’ is een nieuwgebouwde zorgvilla, waar ouderen verzorgd en verpleegd kunnen wonen, aangepast aan hun individuele behoeften. In de zomer van 2016 zijn de eerste bewoners verwelkomd.

Voor deze riante zorgvilla hebben we een klassieke tuin gemaakt die goed aansluit bij de sjieke en historische uitstraling van het pand. De tuin is een rustige en afwisselende groene oase waar de bewoners zowel binnen als buiten van kunnen genieten. Omsloten door grote bomen bestaat de tuin uit een tapijt van golvende vlakken van vaste planten en kleine heesters. Verscheidenheid in bladvorm, bladkleur, bloeiwijze en bloeikleur zorgen voor een jaarrond interessant patchwork. Om de tuin in balans te brengen met het royale pand zijn veel solitaire heesters en enkele bomen aangeplant. Zo krijgt de tuin hoogte en is het aantrekkelijk een rondwandeling over het slingerpad te maken.

De tuin aan is aan de voorzijde omkaderd met een cortenstalen rand. Dit is een in stand gehouden relict uit de tuin van de villa ‘de Meerlhorst’, zoals die ruim een eeuw geleden op deze plek gebouwd is. Het parkeerterrein met eiken in gras aan de voorzijde van de tuin is in eigendom en beheer van de gemeente Heemstede.

In juli 2016 is de tuin aangelegd door Beemster Groenvoorziening in samenwerking met Bos, erf & landschap.

Heemstede
Opdrachtgever Nova Zembla Zorg