Het voormalig koetshuis van huize Beerschoten krijgt een nieuwe invulling met horeca. Dit wordt gecombineerd met de huidige functie van het paviljoen als infocentrum. Voor het Utrechts Landschap de aanleiding om het terrein rond paviljoen Beerschoten te herinrichten, passend bij de nieuwe functie.

 

Landgoed Beerschoten, Utrechts Landschap

Kronkelende vijvers, een stromende beek, weiden met boomgroepen en oude lanen maken Landgoed Beerschoten tot een aantrekkelijke wandelgebied. Om bezoekers beter te kunnen bedienen zijn aanpassingen rond de toekomstige horeca locatie noodzakelijk. Bos, erf & landschap heeft de eerste ideeën verbeeld in een concept schetsontwerp. Deze schets heeft gediend als praatplaatje voor overleg over de herinrichting met betrokkenen.

In het concept ontwerp zijn de parkeerplaats en het paviljoen zowel visueel als praktisch met elkaar verbonden. De huidige woonfunctie in het paviljoen vervalt en omliggende hagen worden verlaagd waardoor het terrein een meer open en toegankelijk karakter krijgt. Ook ontstaan er meer parkeerplekken na een efficiëntere indeling van de parkeerplaats. Waardevolle bomen met toekomstperspectief blijven gespaard. Bezoekers vinden in de nieuwe situatie snel hun weg richting de horeca met terrassen en een speelterreintje. De bestaande berceau komt weer mooi in beeld en wordt weer als pad in gebruik genomen. Er is een doorkijkje richting de moestuin waar ingrediënten voor het horecamenu gekweekt worden.

Met deze tamelijk eenvoudige herinrichting wordt Landgoed Beerschoten zowel visueel als functioneel aantrekkelijker voor bezoekers.
Inmiddels is getekend aan het definitief ontwerp. Beeld en toelichting volgen na goedkeuring.

Foto’s huidige situatie


Concept schetsontwerp