Boomplantdag Parklanden 26 maart 2016

Geschreven door Ria Bos

17 maart 2016

VO Parklanden aangepast, erf kleiner 191115De 4 agrarische ondernemers van PARKLANDEN, starten met deze boomplantdag de aanleg van een prachtige ouderwetse hoogstamfruitgaard. Ze willen dit graag delen met iedereen die geïnteresseerd is of wil helpen en je kunt zelf een fruitboom planten!

Het ontwerp voor de ontwikkeling van Parklanden, een deelgebied van PARK21, heeft Bos, erf & landschap samen met de initiatiefnemers gemaakt. De fruitgaard maakt deel uit van het toegangserf van Parklanden wat in de loop der tijd verder ontwikkeld wordt. Een deel van het erf bestaat uit een openbare plukgaard waar iedereen in de toekomst fruit kan plukken. Met een besloten plukgaard daarnaast willen de Parklanders de verdere ontwikkeling van het Parkland gebied in de toekomst financieren. De inrichting van het erf is afgestemd op de erven zoals die vroeger voorkwamen in de Haarlemmermeer. Helaas is veel van de oorspronkelijke erfbeplanting en boomgaarden in de Haarlemmermeer verloren gegaan in een omvorming naar ‘moderne’ erven. De 4 ondernemende agrariërs zetten zich op eigentijdse wijze in voor een ontwikkeling van het park met respect voor het Haarlemmermeerse landschap en zijn historie.

Voor meer informatie en aanmelden: http://www.parklanden.nl/activiteiten/boomplantdag/

Andere berichten
Share This